tisdag 23 november 2010

Bloggintervju med Karina….. om hennes nya bok……

Allt började tidigt i våras…… jag fick ett mejl……  mejlet var från en tjej i Sunne som höll på att skriva en bok…..  hon undrade om jag ville läsa lite ur hennes nya bok o säga vad jag tyckte…..   jisses va kul ja tyckte det var….  vilken ära…..   brevet med texten kom o jag läste o gillade det skarpt……   Boken var  “Livslögn” o tjejen som skrivit heter Karina Johansson……  så småningom blev det så att jag fick läsa hela boken o tycka till lite…..  under resans gång har det blivit ny titel på boken o i dagarna har den kommit ut på diverse försäljningsställen…..

“ Bara en pärla”…….  boken med sin handling förlagd till Sunne….en pärla i Värmland….. 

På bokmässan i Karlstad 26-27 november kan man träffa Karina o hennes bok på Värmlands Muséum……

image

Men den här veckan är Karina ute på bloggturné  o min blogg har fått den äran……  jag har intervjuat Karina o här kommer resultatet….:)

image

Har du skrivit sagor och berättelser ända sedan du var liten?

Jag lärde mig skriva och läsa tidigt, och började ganska snart skriva små berättelser. En av dem såg min mormor till att den publicerades i Sunnes lokaltidning Fryksdalsbygden när jag var sex år gammal.

image

Tydligen hade jag författardrömmar redan då. Beviset är den bok jag hittade för ett par år sedan och som jag själv tillverkat. Pärmarna var av kartong och på ryggen hade jag klistrat tyg. Den har numer en hedersplats i bokhyllan!
I tonåren skrev jag också noveller, inspirerade av tidningen Mitt livs novell. Efter det skrev jag inte ett ord på tjugo år. Förutom sångtexter och verser till kompisar som fyllt år.

Hur går det till när en idé kommer. Är det ett infall eller något som sakta växer fram?

Det börjar ofta med en liten idé. Sen låter jag den växa och forma sig under tiden jag skriver.

Tänker du fortsätta skriva framöver?

Självklart! Det har blivit som ett gift, så det går inte att vara utan. Jag jobbar på ytterligare två manus just nu. Om de blir böcker återstår att se.

Nu när du snart har fått din första bok utgiven, hur känns det?

Superkul! Detta har jag drömt om ända sedan jag började skriva för fyra år sedan. Samtidigt är det lite otäckt - jag gör ju något jag aldrig gjort förut.

Finns någon av personerna i boken i verkligheten? Kanske någon lokal profil du tagit med?

Nej. Jag använder mig förstås av personlighetsdrag jag ser hos olika människor, men karaktärerna i historien är fritt tagna ur min fantasi.

Miljöerna i boken, finns de i verkligheten eller är de påhittade?

De flesta existerar. Fast jag har låtit andra människor och verksamheter flytta in i dem. En central plats i historien, en herrgård som jag döpt till Askegården och som ligger i Ingmår några kilometer norr om Sunne, finns dock inte i verkligheten.

ja det var intervjun det…..  

om Ni som jag blev mera nyfiken på Karina så kan man gå in på hennes blogg http://karinaforfattar.blogspot.com/ 

o blev man nyfiken på boken finns den att beställa på Bokus…..

här kommer ett litet smakprov….. från baksidan av boken……..

BAKSIDESTEXT

Det fanns inget rimligt svar på frågan vad Angelika gjort vid bryggan. Hon var livrädd för vatten och hade inte varit i närheten av sjön på många år.
Emma tror inte på det folk i bygden säger; att Angelika var deprimerad och att drunkningen var ett självmord. Angelika var ju strålande glad över att hon och Emma äntligen kunde ta semester, den första sedan de startade hobbyaffären för tre år sedan.
När Emma sedan finner den tavla som Angelika gömt i affären strax före sin död minns hon plötsligt hur uppjagad hon varit och hur undvikande hon svarat på frågor om den. Emma inser att något inte stämmer. Men hon verkar vara ensam om att tro att Angelika inte
begick självmord.
Bara en pärla är en roman om relationer, drömmar och ond bråd död och utspelas i Sunne, Värmland.

Kram Annika

5 kommentarer:

Bloggarmorsan sa...

Förstår att du känner dig hedrad... Kul att få ett sånt förtroende!
Kram Helena

Ulrika sa...

Å va spännande! Den boken ska jag nog ta å läsa.. :-)

Gela sa...

Men nu blev jag inspirerad, tack för det. Skall ta och beställa boken. Ha en fin helg/Gela

Älfgärdet sa...

Hoppas allt är väl med dig! Hektiskt höst för min del har gjort att jag inte har koll på vad som händer runt om i bloggvärlden & JAG SAKNAR DET!!! Nu är jag hemma & skriver på en hemtenta så då dras man ju iväg ut på lite andra stråk ;D. Ha dä gôrgôtt i juletid!
/Madeleine

Maria sa...

Spännnade att få vara med som bollplank från början...och så blir resultatet en bok.