måndag 2 juni 2008

Mitt sommarrum !!

Vår altan... Det bästa vi gjort! Tillbringar hur mycket tid som helst här ute. Läsa här, sova lite här, äta god mat här och framför allt umgås här ute. I den här hörnan har min korgstol funnit sig till rätta.. Det vadderade täcket är sytt av farmor, till mig som liten.. Väntar nu på att mina övervintrade pelargoner ska börja blomma. Funderar på att hänga upp spetsgardiner i fönstren, fyndade lite på IKEA i helgen.( Tack för besväret Annicka! ) Vad tror Ni? Skulle det bli bra eller?
Kulorna av brunt glas på golvet nere till höger ska sitta på grindstolpar. Får väl se i framtiden om vi får till nåt.

Yttre hörnet. Bord efter mormor. Hennes blombord till matrumsmöbeln, har 2 st. Sen lite smått o gott. Fattas nog lite blommor men jag vill se först när allt drar igång att blomma..
En stol nött av tidens tand. Här fick ett av strykjärnen bo. Tillsammans med en emaljburk o en Mårbackapelargon i gammal kruka.
Sittmöbeln. Ska få nya dynor. Tyget ligger på kökssoffan. Randigt, linne o svart. Svarta huvudkuddar. Ska sys snarast!!! ( Nu vet alla det så jag får lite press på mig) HiHi. Det blir också ny duk i linne o svart..
Ytterhörnan här har också ett blombord, vinlådor som oljats mörka med linolja o pigment. Bränd umbra o kimrök. Lite keramik, ljuslyktor o pelargoner.. Räcket ska bytas i år o blir helt tätt. Rött med vita kryss utvändigt, Fönster ner mot sjön på halva altanen för att få ett lite vindskyddat hörn. Det kan blåsa rejält när vinden ligger på..

Nu ska det handlas lite mat o faras på ett jobbmöte. Hem o vila o iväg inatt igen på jobb. Ha det nu riktigt skönt i solen allesamman så ses vi nog igen på onsdag tror jag. Ska bara hoppa runt lite bland Er andra imorrn när jag vaknar.. Kramar Annika

25 kommentarer:

Carina sa...

Tack...
Kram
carina

Gårdsromantik sa...

Så mysig altan du har ...och vidunderligt vacker utsikt!

Kram Maud

Anonym sa...

Å vilken härlig altan du har! Där skulle jag vilja sitta!
Så kul att du fått paketet och att du gillade det!!

Lyktor och Tyg sa...

HEj hej så roligt att du tittade in. Vilken mysig blogg du har å vilken utsikt. DEn skulle jag gärna ha. Hoppas det går bra att jobba inatt.
kram Kristina

Ullis/Leva på landet sa...

Du har en skön altan du. Väntar på att gubben ska börja att bygga om vår. Tror dina dynor blir jättsnygga, du kan fortsätta och göra några till, jag behöver också, fniss.
Vill också ha randiga när jag målat om möblerna.
Hoppas att du får en bra natt.

Ha det bra! Kram Ullis

Annika sa...

Jättemysigt på altanen. Fina små lådor och bord och blommor... Fint! Kommer bli ombonat med tyget också. Undrar vad jag ska göra med mitt tyg? Kanske fräscha till tv-rummet lite... Nyfiken på dynor och kuddarna också! Kram Närmsta Grannen.

Tvert-om-tanten sa...

Ser så trivelig ut på altanen din... Bare synd at du ikke har noen fin utsikt der.....;-)

Klem

♥ Pia... sa...

Hej lilla kusin...där kommer du att sitta fint i sommar ser jag..vad fint det kommer att bli med de dynorna ..oj så snyggt....kommer över på fika tror jag ...hihi...ja utsikten var inte fy skam..det är annat än min den....men...så är det och så förblir det...inget byta kommer att ske..vi säljer tyvärr....ha de så hörs vi..PIA

Tvert-om-tanten sa...

Det var hyggelig sagt; at du vil savne innleggene mine :-) Godt mulig at det blir noen innlegg, vet ikke. Har ikke internett-tilgang hos mamma og pappa, men blir trangen til å blogge for stor så står jo datamaskinen her... Kan ikke si jeg gleder meg til å flytte ut, men må man, så må man! Håper vi får vært effektive i sommer slik at vi snart kan flytte tilbake. "Hjemme best"!

Ha en herlig sommerdag!
Klem

Maria sa...

Jag beundrar fortfarande er fantastiska utsikt!!
Här behöver det också sys nytt tyg på utemöblerna...har blivit solblekt och fult...

Mina projekt sa...

Har lite bloggledigt emellanåt nu, det är ju så himla varmt att jag inte orkar sitta så mycket vid datorn! Så dök jag in hos dig och fick syn på din altan. ÅÅÅ vad fint du har det! Och vad fint du bor vid vattnet!Är jätteavundsjuk...

ha det gött!
/Karina

MiaMaria sa...

Hej!

Så mysigt ni har det på altanen....

Och vilket underbart lapptäcke du har skickat efter.....

HA´det så gott!
MiaMaria

♥ Pia... sa...

Hej..varför inte:)...jag jobbar visserligen mån,tis,ons och fredag...men är ledig torsdagen...eller..jag slutar ju förstås klockan halvtre på måndag osv....PIA

Inspiration i vitt sa...

Jag förstår att du trivs på din härliga fina altan.Vad härligt det är att inreda och ställa iordning så att det blir fint,själv ädrar jag om ganska ofta för att få variation.
Vad vackert det var att blicka ut över vyerna.
Kram på dig/Ingela B.

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej Vännen!
Visst är det mysigt med altan,vi har själv rivit våran för att starta ett nytt byggen en efterlängtad punschveranda.
Ha en bra vecka.
Kramis Tess

Glitter och Marsipan sa...

Uteplatsen är den bästa platsen att tillbringa lediga tiden på,eller hur?
Vad mysigt ni har det.
kram Anette

Mjuka sa...

Mysig altan med mysiga saker. här måste du verkligen trivas!!
kramar M

Granne med Selma sa...

Alltså GUUUD vilken vacker header! Du bor ju makalöst fint!
Kram Suiie

VIKTORIA sa...

Vilken trevlig altan du har. Med en fin trasmatta på :0), eget alster?. Jag tror att lite spets skulle vara jättetrevligt. Det blir så vackra skuggor när solen ligger på. Lycka till med syprojektet,
ps. Du måste visa bilder från eran utställning också.

Lyktor och Tyg sa...

Jag är imponerad, syr du båtkapell!! Vad har du för symaskin? Jag har en billig med den är rätt bra. Om jag säljer många brödkorgar i tyg kanske jag kan byta upp mig, hi hi, men det dröjer nog. Nu måste du visa allt du syr, det är jättekul att se.
Ha det bra.
kram

sabina sa...

Så mysigt ni har det!

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Så koselig uterom!
Det tenker jeg du bruker masse nå i sommervarmen!

Kos deg masse, og nyt dagen!
Klem fra chatrine:)

hemtrevnad marie sa...

Vilken härlig altan!!!
skulle just skriva att räcket var gôrfint...men såg att du skulle byta ut det!?
Skeck hit ett vetja!haha!!
men jag tvivlar inte på att det blir lika bra det andra!
Jaså du väntar på mer bilder...det är det turkosblå du trånar etter förstår ja!haha!!
Jadu...inte har jag fått mycket tid här på bloggen på sistone...ska försöka få till nåt i morrn!
kram på dig!!

♥ Pia... sa...

Jisses Annika vad kommentarer du får..kul:)..jag målar i "gangen"..det är lite slitigt för färgen torkar så snabbt ..jag laserar inte i vitt men väl en grågrön färg..om du kommer ihåg hur det rummet ser ut som hon målade för ett eller två år sedan ..så är det samma färg fast i lasyrliknade..det blir ljusare kan man säga...ska du jobba mer nu eller får du vara ledig och sy....PIA

Stina sa...

Du vann på rimmet du kråkan. Kan du maila din adress? Puss