måndag 16 juni 2008

Nya dynor..

Har ju dejtat symaskinen några dagar nu... Tyvärr blev det inga vita vackra påsar eller spetskuddar denna gången.... Det blev nya dynor till utemöbeln o ett båtkapell... Rejäla saker, eller hur?? Dynorna till möbeln var blårandiga när vi köpte den.. Handlade begagnat av en kompis bror.. Tyckte det skulle vara kul med nåt annat.. Handlade tyg från Stoff & Stil, randigt blev det....Svart o linnefärgat... Å så var man igång!!
Halvtid.. Var bara tvungen att piffa lite för att se hur det blev.. Hmmm, ganska nöjd...

Sååå, färdig!!!! Inte så tokigt!! Kan ju säga att detta är jag... Linnefärg o svart, lite grovt...
Kaffekopparna med rosor får nog bo här i sommar med ljus i. Ångrar bara att jag inte köpte askfatet på loppisen i lördags.. Har en sambo som röker, tyvärr.. men det hade gjort sig bra där på bordet. Får nog bli en tur till....
Duken... Nystruken, men vill inte ligga plant.. Får nog ge den omgång till!!

En lite närmare bild. Nackkuddarna ligger lösa ovanpå för att lätt kunna tas bort vid tvätt.. Dynorna är avtagbara för säkerhets skull. Kuddöverdragen är köpta på en mysig affär i Skåre där man har allt möjligt till bra priser..
Ja då är det bara att vänta på varmare väder så man orkar sitta ute o mysa.... Nätterna är ju jättekalla nu. Var på fest i lördags o ska säga att vi frös!!!
Men framåt småtimmarna blev det karaoke i garaget o då värmdes vi snabbt upp några grader.. Kul!!
Idag ska projekt spetsgardin genomföras... Altanen ska bli spetsprydd både här o där oavsett väder.. Ska inhandla lite tillbehör först men sen ska det bli!!!!
Simma lungt!!!!
ANNIKA

26 kommentarer:

Stina sa...

Värsta tjusigt alltså! Puss:-)

hemtrevnad marie sa...

Sô grant de blidde!!!!
Tänk ändå den sôm kunde sy!
Å nu ska de bli spetsgardiner mä....ho får gärna ta mä sig symaskin å kômma hit ôg!
Puss

Glitter och Marsipan sa...

Men du,vad snygga dynorna blev....jättefint på er uteplats.
Jag tycker nästan det är lite kallt om dagen med,idag fryser jag.
kram Anette

alidas sommaräng sa...

Kul att du hittade min blogg för då hittade jag ju dig och det är alltid kul att läsa nytt. Dynorna blev ju helt superfina. Kramar Laila

Hjärtanen vi gjorde har en stomme av järn ,men med barn går det alldeles utmärkt att göra stommen av trägrenar - så gjorde man festhjärtan förr och klä´med tygtrasor,pappersremsor,foliebitar.man kan också göra små blommor av plastkassbitar Har gjort det på fritids mad barn. Lycka till vi hörs!

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Så koselig sted å ta seg en lang pause på, med et fint strikketøy i fagnet!
Takk for komplimenter på mammas pledd, jeg skal hilse henne fra deg:)
Om du ikke får tak i den boken, så har de den i handelen her, jeg kan være behjelpelig med å skaffe den til deg, og sende den til deg i posten:) Den er så utrulig fin!!

ha en super dag i solen!
Klem fra chatrine:)

Mormors Veranda sa...

Hej! Va duktig du är att sy. Det blev kanonfint! Kommer att bli jättegulligt med spetsgardiner.
Kram Pling

Anonym sa...

Oj vad fina dom blev i ny kostym.....Fiffigt med löstagbara kuddar.

Kram Pernilla

Ullis/Leva på landet sa...

Jättefint. Vill också ha sådanan dynor. Va duktig du är som syr båtkapell och allt. Nu blir jag också sugen på att sy, men jag har fortfarande ingen symaskin att dejta. Måste laga den först.

Ha en bra vecka! Kram Ullis

MormorRuthsAnn sa...

Är alltid lika fascinerad till människor som kan sy...och det kan verkligen du!! Vad duktig du är och bra blev det också! Stort grattis till ett jobb som måste tagit ett tag...eller?
Skall jag sy så tar det ett tag innan jag kommer igång...måste först tänka typ i en månad och sen kanske börja ta ner symaskinen från garderoben och sen står den där ett par dagar...haha...hopplös!

Ha det så gott!
Ann

♥ Pia... sa...

Men käre hjärtandes då ..vad fint..NU vet jag vart jag ska gå för att få nya sydda dynor:) så käckt ..fint blev det du..ja jo..det är så med mej med ..linne OCH svart..snyggt ihop ..ha de..slit inte ut dej nu då..vet att du har en del nu..PIA

antfarm sa...

Åh! Vad snyggt! Tack för kommentaren på min blogg.

Så trevligt med någon som kan hantera symaskin. Själv får jag galna utbrott när jag försöker. men en och annan gardin blir det ibland.

Helena sa...

Hej!
Vilken vacker utsikt ni har från ert hus!
Och duktig på att sy är du, jätte fina dynor. Trodde inte det gick att sy sånt själv.
Ha det så bra!
/Helena

Inspiration i vitt sa...

Vad duktig du är att sy ,det blev jätte fint.Vilket tålamod du har skulle jag aldrig haft när det gäller att sy såå mycket.
Kram på dig/Ingela B.

Annika sa...

Gôrfina dynor. Avundsjuk faktiskt... Du är så duktig på att sy och sånt : ) Kramar!

VIKTORIA sa...

På tal om produktiv! Fniss! Superfint. Dynor känns väldigt avancerat. En annan fållar dukar och lappar jeans på sin höjd. Men jag är väldigt sugen på att göra små lapptäcken av en del av tygerna som inte blir mattor. Jag blev väldigt inspirerad av det där fina lapptäcket som du köpte. Ha en härlig midsommar om vi inte hörs innan! Kram,

Maria sa...

Så fint det blev! Jag hoppas att jag ska hinna/orka sy nya överdrag på våra utemöblers dynor. Befintligt tyg är både blekt och fläckigt!

Helena sa...

Hej! Vet du, att Skillingmark är mitt barndomsställe. Både mina mor och farföräldrar är därifrån, så min pappa bor där (plus all annan släkt).
Tänk vad världen är liten! Jag är uppvuxen i Kil och sen flyttade vi till Dalarna, men skulle gärna flytta tillbaka till Värmland.
Ha det bra! Kram Helena

nea i det gula huset sa...

Hej du!

Men vad duktig du är! Riktigt snyggt tyg! Det blev jättefint. Det blir mysigt därute!

Dessutom gav du mig lite inspiration att kanske sy nya överdrag till våra gamla dynor. Har sparat vår gamla trädgårdssoffa och till den finns urfula dynor (som syns ovanpå vår skänk i mitt förra inlägg).
Hur gjorde du i skarven mellan sitt och ryggdelen? *nyfiken*

Idag ska jag sy lampskärmar till mina köksfönster! Blir intressant!

Trevlig Midsommar!
Kram Nea

Mjuka sa...

Åh vad jag önskar att jag kunde sy!! Fint det blev
Glad midsommar!
Malin

Titti underkalas-eken sa...

Tänk vad "lite" tyg kan förändra "mycket"! Vad ni kommer sitta och mysa där mycket när det är så inbjudande!! Ha en bra dag! /Kram

Gårdsromantik sa...

Men så snyggt det blev!

Dom där nackkuddarna var ju super och sen spetsgardiner till det - nu rycker det i symaskinsfingret - attans att lillebror kvaddat den!

Ha en riktigt mysig midsommar!

Kram Maud

♥ Pia... sa...

Hej du kusin ...titar in för att önska dej en trevlig messommer..hoppas regnet håller sej borta...trodde du att barna sprang vind för våg..hehe..en kan aldrig vete:)...PIA

Galleri Hönshuset sa...

Men vilka fina kuddar, du kan sy du. Ha en skön midsommar med massor av sol o gott ;)Kram Pirre

hemtrevnad marie sa...

Ho ska ha sig en rektit go messômmer ho ôg!!!
KRAM!

Anna sa...

Tjusigt värr duktiga du!
Och glad midsommar på dig med!

MiaMaria sa...

Hej!

Så fint du har gjort det...trodde att jag skrivit ett inlägg men....

HA´det så bra!
MiaMaria