onsdag 26 maj 2010

Tid….. vill så gärna ha….. tid…..

 

 Våren…..  så kommer den äntligen då den vi väntat så på……  o vad händer….  helt plötsligt har man inte tid……  inte tid att städa… inte tid att blogga….. all tid går åt till att njuuuta av solen o trädgården o ljuset…… detta underbara ljus….. 

är inne i en icke-sov period…… orkar inte……  vaknar  tidigt o somnar sent…. jag som aldrig brukar ha problem med att sova…. blir inte många timmar varje natt…..  livet upp o ner lever jag nu…..  kan det bero på våren…..  att jag längtat så intensivt efter sol o ljus att kroppen tänker… nu j..lar ska du få ljus så du storknar…..

lite har det iallafall hänt här på Nytomta…..  50-års kalas med dunder o brak har vi varit på…. present blev en hemsydd linnekudde o lite blommor o en trädgårdspumpa…..div 006

jobbet går sin gilla gång….. o en del handarbete kommer till….   fann en sida som hette Stickhjälpen o dit ska det nu skickas 15 par babybyxor….  gjorda av restgarner…. finns ju en del såna i gömmorna….  byxorna var det perfekta natt-teve-handarbetet…..

byxor 001

nu ska jag försöka komma igång igen med lite rapporter på bloggen…. har ju surfat runt o läst det mesta som hänt Er…… men i mitt liv har det inte funnits så mycket att orda om…..

ibland är det ju faktiskt “bara” vardag…..

önskar Er alla en fortsatt underbar försommarvecka……ikväll blir det revy ….. tjejens klass ska spela en som de döpt till “Grisen i säcken”  ska bli spännande att se vad de hittat på….

KRAM ANNIKA

“Dä ä itte dän sôm har litte,

utta dän sôm önsker mer,

sôm ä fatti”

8 kommentarer:

♥ Pia..... sa...

hej hopp..ja du ..välkommen i den där världen..upp & ner..där är ja i vart fall..för det mesta..kan det ha med släktskapa att göra:)..mor vettu......ja jag är litt rastlös idag..skulle göre så mycket..och så blev det pannakaka av allt..puh..nu springer jag ut och in för att elmannen frågar lite då och då ...sen ut i sola och ränner rönt som en galen ..ska göra allt ute ..och så blir dä inge där heller..varken hacka eller mala..osså töppen på allt..känner mej förskyld !! typiskt..ha inte tid..ska på födelsedagskalas te helga..fira sonen du vet..och då får man inte vara sjuk..nää stopp..vad gör en??..går ut en sväng..stöpper en panodil i mun och så går de e stönn te..ha de gött..vi får allt träffs snart va??
kram från stan

Anonym sa...

Jag har också haft problem med att sova under en period och jag tror också att det är ljuset som påverkar oss. Vi är väl inte vana vid att det inte är mörkt när vi lägger oss!

Visst kan vardagen kännas händelslös ibland. Men, det är faktiskt också skönt när det är vardag. Det betyder att allt är som vanligt!

Jag har mailat dig!

kram
Karina

hemtrevnad marie sa...

Ja nu ä dä möcke....
hôppas du har det gôtt å får sôve inimälla!
Ble vansinnit nyfiken på dän dära kriminalarn du fått läst...när kômmer dän ut??
kraam

Sussi sa...

Visst är det ljuset som gör att vi sover lite sämre så här års...och sen har vi fått mer att tänka på...mycket som ska göras nu...och det snurrar runt i knoppen och vill inte riktigt lägga sig samtidigt som man själv går till sängs...
Jag bara ääääälskar dina Värmländska "slutknorrar", dom är så BRA och FINURLIGA. Får en verkligen att tänka till, fast på ett positivt sätt och med lite humor...
Kram
Sussi

Birgitta sa...

Roligt att höra lite från din kant också. Har varit i de krokarna för ett tag sedan. Ser att du har fullt upp omkring dej med att vara i solen och trädgården. Det blir liksom inte så mycket tid för bloggen den här ljusa årstiden.
Jag har fullt upp i vävstugan och det värsta är att jag inte hinner väva något nytt till Brunskog.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Pumlans flitiga fingrar sa...

Joo, visst önskar man att dygnet hade 48 timmar, varav fritiden skulle vara den stora delen av detta dygn. Det är så härligt att vara ute och jobba. Har just planterat i växthuset, men nu sa ryggen stopp!
P.S. pulsvärmarna var jättelätta, man stickar mönstret utantill efter första rapporten. D.S.

desperat hemmafru sa...

Hej och tack för din kommentar om min nya kökslampa. Ja, jag förstår att du gillar den, för jag gillar ju dina kransar. De är jättehäftiga! Hoppas att värmen kommer även till er. Förra veckan hade vi närmare 30 grader två dagar. I dag är det "modesta" 22 grader varmt...

Trevlig helg!

Bloggarmorsan sa...

Häromdagen kom jag på att.... Herregud... Det är bara 3-4 veckor kvar till midsommar!!! Inte undra på att det är ljust!! Och det är väl ganska sunt.. Att livet får komma före bloggandet? (Skit vore väl annars... Hehe...)
Kramar från Helena