måndag 19 maj 2008

YIIIPPPEEEE!!!

I morse fick vi se solen gå upp på jobbet, allt kändes plötsligt så mycket lättare. Konstigt att en så enkel grej ska påverka så mycket. Eller hur? Livet återvänder sakta till min kropp o jag ser fram emot att vara ledig hela 9 dagar. Har så mycket planerat men det är mest roliga saker.
Idag tänkte jag visa lite gamla loppis- o samlarmässefynd. Åker runt när det beger sig. Gillar att gå o spana o kika bland borden för att plötsligt få se saken med stort S.
Översta bilden visar tripp trapp trull. Ostkupor! Den största rymmer lite vackra smycken. Den mellersta står just nu tom. Den minsta, för pepparrot, är bara söt. Har lite dille på brunt glas. Glaset kommer ofta från Sandviken Glasbruk och jag tycker det ser så elegant ut. Karaffen o glasen är från en samlarmässa som varje år äger rum i Nysäter. Försäljarna står en del i små timrade bodar från förr. Jättemysigt!
Vaserna och den lilla godispokalen är sånt som inte gått att undvika köpa när ögonen fallit på.
En härlig plåtask för braha grejer i köket rymmer hos mig lite nål o tråd. Måttband mm. Hemtrevnad i Rud har också precis köpt en likadan. Min inhandlades för ca tre år sen på Parkhallen.

Min dotter har en kompis som sommartid driver en liten loppis hemma i en bod på gården. Hennes mamma ordnar grejer o tjejerna ordnar öppetskyltar och står för försäljningen. Den vackra spillkummen kommer därifrån. Bunkar med blått mönster är svårt att motstå.

Idag står ett besök på Friskvården på schemat. Jag ska på tvåårskontroll!! Har varit med i en Måbra-kurs där vi fick lära oss att bli motiverade att äta bra. Klarade att gå ner lite så det är mycket spännande att se idag om man hållit sig.
Hjälp vad långt det blev!! Hoppas Ni orkat igenom. Hälsar Er alla en bra vecka o hoppas på fint väder gör Annika

15 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Så vackert med färgat glas!


Jag firar 10000 unika besök och har en tävling på min blogg http://havsviken.blogspot.com/
Välkommen du också!

Kram Maud

Maria renoverar sa...

Hej Annika!
Jag ser att det inte bara är jag som fyndat. Kul!
Vad roligt med Må-bra kurs. Jag la om mitt liv för några år sedan och började träna regelbundet - och nu mår jag toppen. Jag klarar mig inte utan att röra på mig. Har aldrig gillat löpning tidigare, men nu är även det kul. Sprang vårruset i förra veckan ;-).
Tänk så man kan ändra sig.
Kram Maria

Mina projekt sa...

Vad duktig du är som jobbar på att äta bättre! Bestämde mig igår för att köra en GI-kur, skulle vara överlycklig om jag blev av med tre kilon. Men det är lättare sagt än gjort.
Fina grejer du har köpt, håller med dig om att brunt glas är väldans fint!
Lycka till med tvåårskontrollen!

/Karina

sommar-rummet sa...

HEJ! Ska ju inte göra allt jobb själv, hoppas att maken fixar golven... Men brukar faktiskt hjälpa honom att slipa kanterna när vi har gjort golv förut. Förstår att du jobbar natt av det du skriver. Har gjort det i 14år... Slutade 1997. Inte en natt o inte vård för mig mer, så kan det gå.... Ha en bra vecka! KRAM

Stina sa...

Söta saker!:-) Kramis

Ullis/Leva på landet sa...

Skönt med lite lediga dagar. Skulle jag också vilja ha. Har så mycket att göra just nu. Gillar dina ostkupor. Har också svårt att motstå saker med blått mönster.

kram Ullis

Carina sa...

Så fina ost kupor du har...här i Luleå spöregnar det och snöar om var annat plus att dottern har en fruktansvärd hosta, får ej sova. Jo du stenhagen vi har den är fin på ena sidan, jag ska visa dig den andra sidan lite längre in på sommaren, där finns bla, en öppen kompost och där slängs allt, du ska känna lukten...
Ha en trevlig vecka du me´
/Carina

Doften av vanilj sa...

Hej! Tack för besöket på min blogg. Men så mycket fina fynd du visar. Härligt med rökfärgat glas. jättesöt liten karamellskål.Ha det så bra /Kram

♥ Pia... sa...

Hej..värst vad du fått tag på grejer..är du på loppis jämt:)...glaskuporna var supersöta..jag har två..men vill ha mer....nu slappar jag bara idag..du vet intensiv helg:)...ha det ..PIA

Tvert-om-tanten sa...

Visst blir alt mye bedre når solen skinner!
Fine osteklokker, fant min første lille osteklokke på loppis forrige uke, ble så glad! Den er så liten at jeg vet ikke riktig hva jeg skal putte inn i den, men kommer vel på noe... Faktisk fikk vi en osteklokke i bryllupsgave, men da var en osteklokke en osteklokke, og det brukte da ikke jeg, så den ble satt bort. Trodde jeg hadde puttet den i kjelleren hos mamma, men den er ikke der, og fatet til den har jeg funnet i mitt skap, så enten har jeg knust selve glassklokka eller så har jeg kastet den i glasscontaineren........ :-(

Klem

Anna sa...

Jag är helt förälskad i såna där glaskupor, eller klockor heter de väl? just nu! Beställer hem MASSOR till affären. Hoppas trenden håller i sig nu!!!

Glitter och Marsipan sa...

Vad fina saker du har fyndat.
Brunt glas var ju jättevackert...och gamla plåtburkar som är fina är svårt att motstå.
Ha det gott
kram Anette

Annika sa...

Jag tycker också om rökfärgat glas! Vilka söta glaskupor du har. Jag vill adoptera den lilla! Kram Närmsta Grannen.

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Så koselig bilder! Litt må man jo bare samle på da;) Nydelig osteklokker!

Nå har du fri, håper du har godt vær, og kan være ute i hagen din!:)

Ønsker deg en riktig fin kveld!
Klem fra chatrine:)

hemtrevnad marie sa...

Vilka fina grejer!!!
Gillade plåtburken, haha!!
Jag brukar med vara på samlarmässan i Nysäter!!....Den är så himla mysig....missade i somras, då vi renoverade HELA tiden!
Jag har en hel del grejer därifrån!!
Bor du i närheten?
Kramis