måndag 28 april 2008

Lite smått o gott

Här kommer en bild på min tallrikshylla. En hylla jag fått av en vän som inte hade plats över. Hyllan är ju brun men passar bra eftersom mina köksmöbler är bruna.
Att gilla keramik är inte svårt i mina trakter. Många duktiga keramiker finns runt ikring. Min favorit, Ulla Nilsson, har gjort det svarta fatet. Har också skålar, tillbringare, blomkrukor mm. Det gröna fatet är gammalt o köpt på loppis. Det är också av en Arvikakeramiker. Gillar även får så dom har fått ett litet hörn dom med.
Jag har gått en slöjdklubbsutbildning för barn som anordnats av hemslöjdskonsulenten. Vi fick lära oss massor av kul saker och gjorde bla det här armbandet. Av ullkläde och vackert tyg, tennknappar, pärlor o paljetter. Har nu haft några barngrupper o det är jättekul. Allt vi gör ska helst ha med återvinning att göra så tips på saker man gör av "skräp" mottages tacksamt.
På lördag när jag vaknat efter jobbnatten for jag till den härliga butiken Hem´T´Gårn. Där finns massor av mysiga saker. Handlade inte så mycket men en vacker kroktavla blev det och några små glasflaskor. Tavlan ska hänga i min hall och nu gäller det att finna små vackra saker att pryda den med. Det blir nog till att dyka ner i lådorna för nåt ska man väl ha.

Kom ju på att jag har en tallrikshylla till. En som min äldste son gjort i slöjden. Hade problem att få upp det stora fatet på väggen så vi tog oss en funderare och kom på denna lösning. Sonen slöjdade o mamma blev jättenöjd.
Nu har jag äntligen kommit på hur man skriver mellan bilderna. Man lär så länge man lever.
Ha en skön måndag allihop. Annika

5 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Kul med gottiset!
Gillar luffarslöjden mest!

Kram Maud

Gårdsromantik sa...

Aha - nu förstår jag!

Vilken skicklig son du har!

Från ett annat dataproffs ;-)

Mina projekt sa...

Å, vilken fin kroktavla!! Gillade den skarpt. (Tapeten bakom var fin den, också. Har samma hemma i köket:-))
Och, älskar alla dina keramikfat. Börjar ana vilka trakter du kommer från :-)

/Karina

VIKTORIA sa...

Hej Annika,
Kul att gå en slöjdklubbkurs för barn och vilket charmigt armband det blev. Ska fundera på pysseltips. Min dotter är snart sju och här är det bara tvinnade vänskapsband som gäller för tillfället.
Har du vävt ripslöparn som armbandet ligger på?
Tack för alla dina uppmuntrande kommentarer runt vårat lilla hantverksfik. Brukar eran vävstuga anordna marknader el dyl?
Ha en riktigt bra vecka,

Lisa sa...

Hejsan ANnika! Och tack för inlägg hos mig! Vilken trevlig blogg du har! Du kanske skulle kunna skicka lite energi ner hit åt Skåne hållet för det verkar du ju ha alldeles för mycket av!!!! :)

Men jag älskar dina mössor i tidigare inlägg. Jättefina! Ha en bra dag!