måndag 14 april 2008

Vävstugan och en röjarhelgI går kväll var det dags att väva igen. Bilden på den liggande gardinen är en panellängd som kompisen A-S gjort. Jag hade sett nåt liknande på vävmässan o gjorde en beskrivning till henne. Klarade inte rotera bilden men hoppas Ni ser ändå.

Den andra bilden är resultatet på vad som fanns i mammas skjul. Vi röjde för att göra om det till vedbod. Jag fann en zinkvattenkanna, två strykjärn o en jättefin lampa. Lite krukor i keamik blev också sparade. Tips tas nu gärna emot om hur man bäst gör strykjärnen fina. De är rostiga o dana. Blev även lovad några fönster till som ska användas till att glasa på altanen. Efersom vi bor nära sjön blåser det jämt och lite lä av glas är ju aldrig fel.


Ikväll går jag på jobbet igen och ska jobba 4 nätter. 2 på ett ställe jag inte varit på sen över ett år tillbaka. Lite nervöst, men sen ska jag på mitt vanliga ställe igen.


Nu ska jag kika runt lite hos Er, Ha en bra dag.. Annika

18 kommentarer:

Vit spets sa...

Väva det har jag aldrig prova - jo en sån där liten! - ni vet som barnen har men då var jag oxå en liten tjej...
Ett sådant strykjärn har jag oxå någonstans - måste leta...
Hoppas du får en trevlig dag
Kramis från mig
//Siv

Annika sa...

Oh la la... Jag har också två såna strykjärn. Ett var så fult, det hade legat i lagårn länge. Jag fick det av Per i Väststuga. Tog det till pappa så han fick sandblästra det. Sen blev det fint! Åh vad fin lampan och vattenkannan är. Riktiga fynd! Kram från grannen.

Pia..... sa...

HhhhhhhhAha...så det var detta du fann hos henne...de där strykjärna skulle ja itte göre nött öt..jag tycker charmen är att de är som de är..fast det är min smak det...:)...fin vattenkanna hm..har hon mer eller:)...hehe...får komma upp med barnkorgen och ......ha de..nu ska jag ta mej en macka har jobbat läääänge idag...PIA

Gårdsromantik sa...

Men vad konstigt - trodde jag lämnade em kommentar till dig igår? Måste ha drömt ;-)
När jag läste till textillärare så vävde jag av bara den! I våran lilla dublett hade maken och jag en jättestor glimåkra som jag vävde "vackra" trasmattor på. Nu när vi bor i en ganska stor gård tycker jag mig inte ha plats med den! Man samlar på sig en massa nya saker hela tiden - borde rensa oftare. Men maken behåller jag fortfarande.

Fina fynd förresten. Är inte så bra på rost tyvärr - jag vill ju helst att det jag har skallvara rostigt;-)

Kram Maud

Pia..... sa...

...tass..tass...smyger in lite tyst och ska bara visa dej vad jag lärt mej ikväll...♥...PIA

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Jag var på loppis på Norrstrandsskolan...
Återkommer med bilder när möblerna är fixade.
Hälsningar MAria

Maud sa...

Vad kul med någon som har upplevt dom - vad kallade mormor dem för?
Förstår att du ville värma dockan med dem hihi!

Kram Maud

Pia..... sa...

Hajhaj...fick du snurr på hjärtanen eller:)...visst är det roligt när man får till det...ska kika på rent hus nu..och förundras över hur folk kan ha det så skitigt...!! I morn ska vi till vassvika med alla barnen och föräldrar...grilla korv ..leka ovs..sen somnnar man säkert på datakursen vi ska ha med jobbet i morn kväll &hearts:...PIA

Pia..... sa...

Ha ...såg du ...det gick inte..ett nytt försök... ♥

country-dreams sa...

hej hej, ville bara lämna ett avtryck så du vet att jag varit här...

Pia..... sa...

Hallo jo du vi hade en kanondag..så solig och ganska varmt...sen datakurs med jobbet ikväll..så lite mör är jag allt nu...vad var det som hade hänt med mailen...?..nu blir det kanske sovdags snart...ska bara:).......

Lena i et bæssmorhem sa...

Hei!
De fine lanternene på siden min er å få kjøpt på Oasen Hageland.
God helg!

VIKTORIA sa...

Hej, delar ditt intresse för vävning och ser fram emot att se fler bilder på dina alster. Mattan i högerspalten är superfin!
Må så gott,

Mitt Egnahem sa...

Tack för titten hos mig. Jättekul att det blir fler o fler värmländska bloggare... Skulle också vilja lära mig väva. Får bli i nästa liv... Jag skulle också behålla de fina strykjärnen rostiga! Ha det! MVH Mitt Egnahem

PS. Kanske mer åt norr...

Mina projekt sa...

Ååå vilken fin gardin! Sån skulle jag vilja ha...!

/Karina

Malinka sa...

Oj så vackra handarbeten! Är uppvuxen med kvinnor som alltid handarbetat så jag vet allt jobb som ligger bakom bara en av de föremål du visar i bloggen. Du är mycket duktig och flera av sakerna skulle jag gärna se på Rönnings.

Malinka sa...

Just ja skulle ju nämna något om trapprenoveringen också när jag blev bortkollrad av alla vackra handarbeten :-) Joooo visst har man ett jobb framför sig men precis som du säger så är det ju värt det. Synd bara att mattan sitter som tjära och drar splintor i trappen. Men om det inte går att slipa bort så väntar en färgläggning av hela trappen - är ju betydligt vackrare än en platsmatta från 70-talet :-)

Grinden på glänt sa...

Fina fynd du gjorde!