måndag 7 april 2008

Trasmattor


Jag älskar trasmattor, nya o gamla. Tänk allt arbete som ligger bakom en rulle mattor. Att väva mattor är också underbart. Tänk att få sätta sig i väven, lite småirriterad, och börja väva. All ilska försvinner i varje slag man gör. Att sen se en matta växa fram är ju också härligt. Bilden vid sidan om är en matta som är 140x200 cm. Gjord till en vän som tack för att jag fått lite saker av henne. Fick en tallrikshylla och en tv-bänk. Bilder kommer senare på dessa.
Jag har varit vävledare i några år men i år har vi provat nåt nytt. Vi har vävstuga. Alla är jätteduktiga och lite bilder blir det här. Man väver allt möjligt, mattor, gardiner, dukar mm.

7 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Jag gillar också trasmattor. Nu ligger de på bron. Innan hade jag hela huset fullt av mattor som släktingar gjort.:-) Kramis

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Ja, visst är det underbart med trasmattor. Jag fick en av min underbara granne (Gunvor 75 år)som hon vävt åt mig. Ska lägga upp en bild på den så småningom. Kul att du hittat min blogg. Som du kanske ser är också jag ny i bloggandet (sedan tre veckor tillbaka). Kul är det!
Vi ses.
Hälsningar MARIA

Jes/Vita villa vila sa...

Kikar in & säger hej innan jag går! Fin blogg du har - kommer gärna tillbaka!!

Jes

Lene sa...

Hei!

Er det du som vever gardinene på det överste bildet? De var virkelig fine.

Fin kjökkentapet forresten...;)

Gårdsromantik sa...

Visst är det kul för de blir ju så personliga. Är själv textillärare och hade vävstol uppsatt för många år sedan - då blev det flera mattor. Tyvärr tar vävstolen sån plats så nu ligger den nedmonterad i Stugan - en fin Glimåkra som jag skall ta fram när jag blir pensionär!

Kram Maud

Älfgärdet sa...

Ännu en värmlandstös! Mycket trevligt!!! Underbart att kunna väva mattor - skulle jag vilja lära mig! (Som alla andra hantverk jag vill kunna....)

Unknown sa...

.
.
.
.
.
.
.
.
.